قالیشویی سبحان فعال در رباط کریم ، پرند، اسلامشهر

شستشوی انواع موکت و قالی و گلیم

شستشوی انواع گلیم چگونه می باشد؟

شستشوی انواع گلیم چگونه می باشد؟

شستشوی انواع موکت و قالی و گلیم، قالی‌های دستبافت و سنتی از جدایی‌ناپذیرترین پارت‌های فرهنگی و خانه‌های ایرانی می‌باشد. به صورت کلی انواع گوناگونی از قالی های سنتی وجود دارد که از معروف ترین آن‌ها می‌توان به گلیم اشاره بکنیم. گلیم به علت نوع بافت و رنگی که دارد، می‌تواند جلوه بخصوصی به اتاق‌های خانه شما بدهد. بسیاری تصور می‌کنند که استفاده از مواد نچرال در بافت این قالی‌ها، آن‌ها را نسبت به شرایط متفاوت مقاوم کرده و دیگر احتیاجی به نگهداری و مراقبت ندارند. در اصل در تایم شستشوی انواع موکت و قالی و گلیم، مواد گوناگون مراقبی را رعایت نمی‌کنند. در این مقاله انالیز می‌کنیم که چگونه یک گلیم قالی را تمیز کنیم و با رعایت نکات اساسی در این تایم، مدت طولانی‌تری از آن‌ها استفاده کنیم.

اگر به هر علتی نمی‌خواهید یا نمی‌توانید در خانه قالی‌هایتان را تمیز کنید، استفاده از خدمات یک قالیشویی ارزان باکیفیت که خدمات درستی به شما ارائه دهد، بهترین اپشن نیز می‌باشد. ما در قالیشویی سبحان علاوه بر به‌کارگیری بروزترین دیوایس ‌ها و سبک های سراسر دنیا،شستشوی فرش ابریشم را انجام می دهیم که از دانش و تجربه مردم متخصص در این زمینه نیز استفاده می‌کنیم تا بتوانیم رضایت مشتریان عزیز خود را جلب کنیم.

تاریخچه گلیم

تاریخچه گلیم

شاید جالب براتون باشد که بدانید گلیم یک کلمه با ریشه ترکی (Kilim) می‌باشد که گاها برای نخستین بار در میان این اقوام مورد استفاده قرار می‌گرفت. این قالی ها، یکی از صنایع دستی محبوب می‌باشد که با چندین تکنیک گوناگون بافته می‌شود و در پارت ‌های زیادی از ترکیه، ایران، شمال آفریقا، افغانستان، پاکستان، آسیای میانه و چین نیز می‌توان تولید شود.

فرق زیاد قالی‌های دستبافت سنتی با گلیم را می‌توان در نوع بافت آن‌ها بدانیم اگرچه طرح‌ همه قالی‌ها با گره خوردن تاروپود در فواصل های کوتاه ساخته شود، ولی در گلیم از راه های گوناگونی برای ترکیب کردن بافت‌ها و تارهای رنگی استفاده می‌شود که موجب ایجاد ساختاری با عنوان بافت پهن می‌شود.

همچنین گلیم بیش تر از پشم حیوانات اهلی ساخته شده و در ایران نیز انواع گوناگونی وجود دارد که گلیم شاهسون، گلیم لری و گلیم قشقایی تنها چند مورد خیلی کوچک از آن‌ها می‌باشند.

بهترین روش شستشوی قالی و گلیم

بهترین روش شستشوی قالی و گلیم

یکی از برترین نکات این می باشد که هر چند وقت یکبار گلیم خود را نظافت کنید؛ ترجیحا شستشوی مستقیم. در این موقع، توصیه می‌شود که از موادی مانند جوش شیرین برای شستشوی خشک استفاده کنید. برای این کار، کمی جوش شیرین را روی همه بخش‌های گلیم ریخته و اجازه دهید که برای نیم ساعت روی آن باقی بماند.

به طور کلی، جوش شیرین به عنوان یک جذب‌کننده مناسب برای آلودگی‌ها عمل می‌کند و کمک می‌کند تا گردوغباررا از بافت زیرین گلیم بیرون کشیده بشود. در آخر گلیم را بعد از نیم ساعت به آسانی جاروبرقی بکشید تا اثری از آلودگی هارا روی آن باقی نماند.

 مراحل شستشوی گلیم در خانه

 مراحل شستشوی گلیم در خانه

  • تمیز کردن گلیم

درست مانند هر روش دیگر رسیدگی به قالی، در آغاز باید هردو طرف گلیم را جارو بکشید تا هیچ‌گونه آلودگی روی آن باقی نماند. برای شستشوی انواع موکت و قالی و گلیم می‌توانید از جاروبرقی هم استفاده کنید، ولی جاروهای دستی و قدیمی با پرزهای ملایم اپشن بهتری برای انجام این کار می‌باشند.

  •  آماده سازی محلول شستشو

در مرحله بعدی شامپو قالی را با آب ولرم و سرکه سفید ترکیب کنید. برای آماده کردن یک محلول تمیز کننده ملایم، در آغاز نیم فنجان (حدود ۱۲۰ میلی ‌لیتر) شامپو قالی را به همراه یک لیتر آب و یک قاشق غذاخوری (حدود ۱۵ میلی‌ لیتر) سرکه سفید ترکیب کنید. این محلول را به خوبی هم بزنید تا مطمئن شوید که ماده داخل آن به خوبی با هم ترکیب می‌شوند.

  •  شستشوی گلیم

در این مرحله از شستشوی انواع موکت و قالی و گلیم، یک برس بسیار نرم را در محلول آغشته کرده و آن را به آرامی در دو جهت روی گلیم بمالید. شستشو را از یک گوشه آغاز کنیم و در حرکات های متوالی همه جا را به اسانی تمیز کنید. این کار را تا جایی ادامه بدید که سطح گلیم از کف پوشیده شده باشد.

لازم به ذکراین می‌باشیم که هیچوقت نباید از حرکات محکم آن استفاده کنید؛ چون که به بافت گلیم خسارت می‌زند. هنگامی  که به حاشیه گلیم رسیدید، برس را در امتداد آن به صورت عمودی بکشید. همچنین هر وقت که برس در حال خشک شدن بود، آن را دوباره در محلول قرار دهید.

  • برگرداندن

زمانی که یک طرف گلیم را به خوبی تمیز کردید، باید آن را به طرف دیگر برگردانید. به هیچ عنوان این کار را به صورت تصادفی انجام ندهید؛ چون که در اثر این کار، تاروپود گلیم خسارت می‌بیند. پس از آن، طرف دیگر گلیم را نیز به همان سبک قبلی پاکیزه کنید. اگر گلیم بیش از اندازه کثیف می‌باشد، این کار را باید تا هنگامی ادامه دهید که هیچ نوع اثری از آلودگی‌ها روی قالی در آن باقی نماند.

  •  آب کشی

برترین نکته ای که باید در زمان شستشو گلیم باید درخاطرخود داشته باشید، استفاده ازآب سرد در حال آب کشی نیز می‌باشد. در این لول ضروری می‌باشد که همه محلول تمیزکننده را از روی گلیم تمیز کنید. هنگامی که مطمئن شدید که به هیچ وجه محلول تمیزکننده‌ای روی گلیم باقی نمانده است، برس را در آب سرد فرو کرده و بخش‌های گوناگون گلیم را به صورت عمودی و افقی به آرامی تمیز کنید. این کار موجب میز شود از رشد باکتری و کپک در بافت گلیم به شکل تاثیرگذاری جلوگیری می‌کند.

  • خشک کردن

پس از اینکه مراحل شستشوی گلیم در خانه به پایان برسد، قالی را در حالت افقی و صاف قرار بدهید تا به صورت کامل خشک بشود. استفاده از یک سطح شیب‌دار برای خشک کردن گلیم بسیار بهینه می‌باشد. شما قطعا می‌توانید فرش را زیر نورمستقیم خورشید هم قرار بدید.

روش شستشوی گلیم دستبافت

روش شستشوی گلیم دستبافت

شستشوی انواع موکت و قالی و گلیم برای شستشوی قالی و گلیم دستبافت به مهارت بیشتری احتیاج است؛ چون که آن‌ها رنگ و بافت حساس‌تری دارند. پس بهتر می‌باشد در هنگام نداشتن مهارت کافی از قالیشویی معتبرتری نیز کمک بگیرید.

ولی اگر اصرار دارید که شستشوی قالی و گلیم را در خانه انجام دهید، باید در آغاز آن را در مکانی پهن بکنید و سطح آن را خیس کنید. بعد ازآن به وسیله ترکیبی از شامپو قالی و آب گرم و یک اسفنج تمیز همه سطح گلیم را شستشو دهید. در آخر نیز با آب آن را از مواد شوینده پاکیزه و تمیز کنید.

قیمت شستشوی فرش گلیم

قیمت شستشوی فرش گلیم

در اصل هیچ قیمت مشخص و ثابتی برای شستشوی گلیم وجود ندارد و قالیشویی‌ها بر طبق همین مواد شوینده، نوع گلیم و تعمیرات انجام شده نرخ به خصوص خود را ارائه می‌دهند. جستجو و سپردن گلیم به یک قالیشویی کارآزموده در درجه اول اهمیت قرار دارد.

ممنوعیات گلیم

برای نگهداری و مراقبت از گلیم بهتر می‌باشد که از قرار دادن وسایل و لوازم سنگین بر روی آن خودداری کنید. در صورت قرار دادن هرنوع ابزار سنگینی نیز هراز گاهی مکان آن را جا به جا کنید تا فشار برای مدت طولانی بر قسمت بخصوصی از آن وارد نشود. همچنین تلاش کنید حاشیه قالی آن را جاروبرقی نکشید، چون که ممکن است امکان پاره شدن آن ناحیه نیز بیش تر شود.

اصول نگهداری گلیم

اصول نگهداری گلیم

همانطور که در قسمت‌های قبلی نیز اشاره کردیم، درست است که قالی گلیم ضخامت مناسبی تری دارد، ولی با این وجود باید مانند بقیه قالی‌ها از آن مراقبت کنید. به صورت کلی، برای نگهداری و نظافت گلیم، مناسب ترین راه جمع کردن آلودگی از آن‌ها می‌باشد؛ برای این کار از یک جاروبرقی با تنظیمات مکش پایین استفاده کنید.

چگونه موکت و گلیم قالی خود را تمیز کنیم تا تمیز و نو به نظر برسد؟

چگونه موکت و گلیم قالی خود را تمیز کنیم تا تمیز و نو به نظر برسد؟

موکت ها به علت استفاده روزانه، سریع کثیف می‌شوند یا امکان دارد  که در اثر ریختن ماده ای بر روی آن ‌ها آلوده و لکه ای نشوند؛ به همین علت دغدغه اصلی صاحبان آن ‌ها شستشو و تمیز کردن به موقع موکت ها می باشد؛ ولی نحوه درست شستشوی موکت خانه، موکت ادرای و موکت ماشین چگونه می باشد؟ به چه وسایل و ابزاری احتیاج دارید؟ برای پاسخ دهی به این سوالات، بهتر است با ما همراه شوید.

چه چیزهایی موکت را کثیف می کند؟

چه چیزهایی موکت را کثیف می کند؟

موکت جزو اقلام ضروری هر خانه می‌باشد که اگر درست انتخاب بشود؛ در اصل تأثیر به سزایی بر زیبایی هر خانه ای دارد. موکت ها یک نوع کف پوش پرکاربرد نیز می‌باشد که گاهی اوقات در کف اتاق ها، راهرو ساختمان ها، سالن های همایش بزرگ، هتل ها، قطار و هواپیما و خیلی جاهای دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

هر چیزی می‌تواند موکت را کثیف و لکه دار کند؛ چیزهایی مانند نوشیدنی‌ها برای نمونه قهوه، شیر، انواع آبمیوه ها و قهوه، غذا و مواد خوراکی (چربی و روغن ها، رب، بستنی، انواع سس، آدامس و غیره)، خون، جوهر خودکار، موی حیوانات خانگی.

مشکلی که وجود دارد این می‌باشد که همه این مواد را نمی توان با یک روش پاک و موکت را لکه زدایی کرد. همیشه دقت داشته باشید که به محض لکه ای شدن موکت نسبت به تمیز کردن آن اقدام کنید؛ در هنگام بی توجهی، لکه ها مقاوم می‌شوند و امکان دارد دیگربه صورت کامل پاک نشوند.

زمان شستشوی موکت چه موقع می باشد؟

زمان شستشوی موکت چه موقع می باشد؟

به صورت کلی یک بار شستشوی موکت ها در سال زمان مناسبی می‌باشد؛ اما بهتر می‌باشد که موکت های درب ورودی خانه، درب دستشویی و حمام که به دلیل رفت‌وآمد بیشتر، زودتر هم کثیف می‌شوند را در بازه های زمانی کوتاه تر بشویید.

اگر موادی برای مثال سس را روی موکت ریخته شود، بهتر می‌باشد که سریعاً نسبت به تمیز کردن آن اقدام کنید؛ در غیر این صورت تبدیل به لکه های ماندگار می‌شوند که حذف کردنشان بعد از زمانی به صورت تقریب غیرممکن خواهد شد.

نحوه شستشوی موکت در خانه

نحوه شستشوی موکت در خانه

اگر در خانه حیاط دارید، شاید بخواهید، اقدام به شستشوی موکت در حیاط کنید.

اگر در آپارتمان ساکن هستید، ممکن است که شستشوی موکت در قالی‌شویی گزینه مناسب تری و راحت تری برای شما باشد.اگر در راهروها و پذیرایی خانه تان از موکت های چسبیده استفاده بکنید، بهتر می‌باشد جهت شستشو با خدمات شستشوی موکت در منزل هماهنگی لازمه را کنید و این کار را به آن ‌هانیز بسپارید؛ چون که بین شستشوی موکت های جدا و چسبیده فرق وجود دارد.

ولی اگر قصد دارید که خودتان در خانه موکت های کثیف را شستشو دهید؛ ما در این مقاله چندین آموزش شستشو موکت را در خانه را ارائه کرده ایم:

قبل از هر عملی، تلاش کنید موکت ها را به خوبی جارو کنید و گرد و غبارشان را بگیرید. اگر موکت دارای لکه باشد، آن را لکه گیری بکنید. دقت کنید که روش لکه گیری باید متناسب با نوع لکه و مدت زمانی باشد که ایجادشده است.

به جنس موکت ها نیزدقت کنید تا بتوانید راه شستشو و نوع شوینده مناسب با آن را انتخاب نمایید. در شستشوی موکت از هر راهی که استفاده می‌کنید باید دقت لازمه را بکنید که از آب ولرم نیز استفاده لازمه را نمایید نه آب جوش و داغ؛ چون که اگر دمای آب بسیار زیاد باشد موجب خراب شدن بافت موکت و تغییر حالت الیاف آن می‌شود. شستشوی را در جهت خواب موکت انجام دهید. بعد از شستشو، موکت را به طریق لوله در می‌آوریم و به یه گوشه دیوار تکیه بدید تا آب اضافی روی آن را کاملا خارج کنید.

مواد شیمیایی و لوازم مورد نیاز برای شستشوی موکت در خانه

مواد شیمیایی و لوازم مورد نیاز برای شستشوی موکت در خانه

شما می‌توانید برای شستشوی موکت از انواع شامپو قالی، سرکه سفید، نمک، آب ولرم و جوش شیرین استفاده کنید. ابزاری ای که جهت این کار احتیاج دارید،  شامل یک سطل آب، پارچه نخی، اسفنج و فرچه نیز می‌باشد.

راه های خانگی شستشوی موکت

راه های خانگی شستشوی موکت

برای شستشوی موکت دو روش اصلی مکانیزه و غیرمکانیزه وجود دارد که خود شامل روش های گوناگون نیزمی باشند. برای شستشوی موکت خانه ها گاهی اوقات از راه های غیرمکانیزه استفاده می‌شود. موکت ها تا ابعاد شش مترمکعب را می‌توان درمنزل بشوریم، ابعاد بزرگ ترنیز دردسرساز می‌باشند و بهتر می‌باشد که در چندین مرحله شستشو شوند و به قالی‌شویی برده شوند. روش مکانیزه شامل ابزارآلات تخصصی مانند بخارشوی و موکت شوی برسی و … می‌باشد که گاهی برای ادارات، هتل ها و مکان های بزرگ  مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 شامپو فرش در شستشوی موکت

شامپو فرش در شستشوی موکت

موکت ها از الیاف مصنوعی ساخته می‌شوند بنابراین بهتر می‌باشد در شستشوی آن ‌ها از شامپو قالی مناسب استفاده کنید. به همین علت است که باید به جنس موکت خود توجه کنید. به صورت کلی بهترمی باشد که از شامپو قالی هایی استفاده کنید که مواد شیمیایی کمتری دارند و فاقد جوهر نمک و اسید نیز می باشند؛ چون که در این صورت بافت موکت خسارت نمی بیند و عمر طولانی تری خواهد داشت. پس از ترکیب کردن آب ولرم و شامپو قالی، یا یک اسفنج یا برس نرم از کف که ایجاد می‌شود بردارید و بر روی سطح موکت و در یک جهت بکشید تا موکت تمیز شود.

ترکیب سرکه و نمک در شستشوی موکت

ترکیب سرکه و نمک در شستشوی موکت

برای شستشوی موکت قطعا از سرکه سفید استفاده کنید، زیرا که سرکه قهوه ای و رنگی موجب ایجاد لکه بر روی موکت می‌شوند و خاصیت لکه بری ندارند.

مقدار درست سرکه و نمک را با هم ترکیب کنید تا خمیری نمکی و رقیق حاصل بشود؛در این حال می‌توانید این خمیر را بر روی لکه های مد نظر بریزید و کمی صبر کنید تا لکه ها حذف بشود. در اخر با یک دستمال خمیر را از سطح مورد نظر بردارید و موکت را خشک نمایید. این سبک بیشتر زمانی که قصد حذف لکه از روی موکت را دارید، به کار می‌آید.

قالیشویی سبحان

شستشوی انواع موکت و قالی و گلیم، قالیشویی سبحان بهترین تجهیزات رو برای شستشوی انواع موکت در مجموعه خود دارد که هیچ نوع آسیبی به بافت قالی و گلیم شما نزند. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید با مجموعه قالیشویی سبحان تماس بگیرید.

قالیشویی سبحان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما