انواع خاک گیری و غبار روبی فرش در قالیشویی سبحان
خاک گیری معمولی
نحوه شستشوی فرش ماشینی، در این حالت خاک گیری که به چند روش انجام میشود ممکن است به فرش آسیب جدی وارد شود، در این روش معمولا فرش را روی زمین قرار میدهند و با چوب به قالی ضربه محکمی را میزنند و سپس روی آن را جارو برقی میکشند. (اگر ضربات خیلی محکم باشد به فرش آسیب میرسد مخصوصا اگر فرش رفو یا پوسیدگی داشته باشد) روش دیگر هم این است که چهار گوشه فرش را میگیرند و با تکان دادن به صورت تک به تک به روش موجدار، فرش را خاک گیری میکنند این سبک خسارت کمتری به قالی میزند.
خاک گیری ماشینی
با توجه به پیشرفت علم و گذر زمان دستگاههای مختلفی طراحی و ساخته شده که قالیشویی سبحان در قالیشویی از آن استفاده میکند.
ماشین های شلاق زن مکانیکی
داخل این دستگاه دو محور استوانه ای شکل قرار دارد که به هریک از تسمه های پلاستیک بسته شده میباشد. فرش از یک طرف به داخل آن گذاشته میشود . در آغاز توسط برسهای به خصوص پرز قالی شانه میشود تا از حالت نمدی و خوابیده خارج شده و بلند میگردد . بعد توسط ریلهای بخصوص قالی به میان محورهای گفته شده هدایت میشود. محورهای مذکور به علت گردش سریع به دور محور طولی ، تسمه های پلاستیکی را به صورت مکرر به پشت و روی فرش میکوبند.
دراین دستگاه ها هم مانند مدل دستی باید مراقب قالی های پوسیده و رفو شده باشیم چون احتمال پارگی بسیار زیاد میباشد.
دستگاه های جدید غبارگیری
این دستگاه در واقع گردونه ی بزرگی است متشکل از یک استوانه بزرگ توری شکل ، که در درون اتاق بزرگتری قرار دارد. گردونه بسیار بزرگ مثل ماشین لباسشویی عمل میکند با این فرق که شکل ظواهری که از میله های کلفت میباشد. بعد از گذاشتن تعداد معلومی قالی داخل دستگاه در اتاق مخصوص، دستگاه خاک گیری را میبندیم دستگاه را روشن میکنیم و با سرعت زیاد به دور خودچرخیده میشود. فرشها در اثر حرکت دورانی از پایین به بالای گردونه و بالعکس حرکت کرده و در اثر آن گرد و خاک آن کاملاً گرفته میشود. گردوغبار خارج شده از قالی توسط فن های قوی مکش هوا که زیر اتاق قراردارند از میان میله های گردونه خارج میشوند به ابزار کانال در یک جا انباشته میگردد.
نکته: اگر فرش شما نیاز به ترمیم مثل ، شیرازه دوزی ،چیرازه دوزی وریشه دوزی داشته باشد یک مرحله به مراحلی که ذکر شده اضافه میشود.
توجه داشته باشید که خشکشویی فرش ماشینی باید به صورت کاملا حرفه ایی انجام شود تا مشکلاتی از قبیل بوی بد، چروک یازردشدگی روی قالی ایجاد نشود. برای رفع همین موارد از آبگیر های لوله ایی استفاده میکنیم تا آب اولیه فرش به صورت کامل بدون هیچ پارگی گرفته شود، از همین رو برای خشکشویی از گرمخانه های کاملا استاندارد قفسه ای استفاده میکنیم تا فرش مشتریان بدون هیچ چروک و تاخوردگی به دستشان برسند.
چرا قالی هایمان در حین شستشو پاره میشود؟
پارگی قالی در حین شستشو به پارامترهای گوناگونی بستگی دارد که با بعضی از آنها آشنا میشوید: در گذشته برای آبگیری قالی پس از شستشو از دستگاه های آبگیر دایره ایی یا دیگی استفاده میکردند که در دوربالا آب قالی گرفته میشد و در همین هنگام قالیهایی که کمی پوسیدگی داشتند یا بافت ظریفی داشتند شاید بود به اصطلاح بترکند یا پاره شوند.
امروزه برای اینکه این مشکل را رفع کنند از آبگیر های لوله ایی استفاده میکنند و قالی به صورت لول شده آبگیری میشود که به هیچ عنوان قالی پاره نمیشود ماهم در قالیشویی سبحان از آبگیر لوله ایی استفاده میکنیم. مورد بعدی دستگاه شستشو است که در گذشته به صورت نیمه اتوماتیک بود، در بعضی مواقع با کمی فشار روی قالی ممکن بود قالی پاره شود یا پرز قالی خورده شود اما امروزه از دستگاه تمام اتوماتیک بدون دخالت دست استفاده میشود که به تمام نقاط قالی به یک اندازه فشار وارد میکند و قالی به هیچ وجه پاره نمیشود از همین رو ما هم در قالیشویی سبحان از دستگاه تمام اتوماتیک برای بهبود کیفیت استفاده میکنیم.
نحوه شستشوی فرش ماشینی بدون بخارشوی
نحوه شستشوی فرش ماشینی، استفاده از جارو برقی به همراه جوش شیرین یا مایع ظرفشویی، روشی متناسب جهت پاک کردن قالی خواهد بود. در ادامه روش انجام این کار و وسایل مورد نیاز را بررسی خواهیم کرد.
در ادامه مراحل تمیز کردن قالی بدون استفاده از بخارشوی را توضیح میدهیم.
- سطل آب گرم و ابزار تمیز کردن را تهیه کنید.
- برای خلاص شدن از شر گرد و غبار، تمام در و پنجرهها را ببندید.
- در هنگام استفاده از جوش شیرین، آن را به اندازه کافی روی لکه بپاشید که کامل آن را بپوشاند و در هنگام استفاده از مایع ظرفشویی، اندازه لکه را در نظر بگیرید و برای هر ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر لکه، از یک قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی استفاده کنید.
- تا زمانی ماده را روی قالی حرکت دهید که حباب ظواهر شود.
- در این مرحله از شستشوی قالی ماشینی، با استفاده از یک برس قدیمی، مسواک، دستمال یا حوله، لکه را به آرامی با آب گرم بشویید.
- لازم نیست قالی را کاملاً خیس بکنید. بلکه کافی است آن را کاملا مرطوب بکنید تا خاک یا لکه ها کامل از بین برود.
- پنکهای را روشن کنید یا پنجرههای مجاور را باز کنید تا قالی خشک شود.
- پس از خشک شدن مجدد، تمامی درب و پنجرهها را ببندید. این روش شستشو برای قالی ماشینی و یا قالی دستبافت کاملا مناسب است.
نحوه شستشوی فرش ماشینی بدون دستگاه
خرید یا اجاره دستگاه برای تمیز کردن قالی، تنها راه از بین بردن لکههای سرسخت نیست. شما هرگز ظروف خود را به محلی نمیبرید تا آنها را بشویند. بنابراین شستشوی قالی بدون بردن آن به محلی جهت شستشو و بدون دستگاه نیز امکان پذیر است. خبر خوش این است که اگر شما یک جارو برقی داشته باشید، میتوانید این کار را انجام بدهید.
برای انجام این عمل به دو وسیله نیاز خواهید داشت:یک برس شستشوی سفت و سخت و بسیار بزرگ، که بهتر است از جنس لاستیک باشد و یک بطری اسپری.
همچنین موارد زیر نیز مورد احتیاج شما خواهند بود:
- مخلوطی از آب و مقداری مواد شوینده
- کمی نمک
- مقداری جوش شیرین
- چند دستمال قدیمی یا حولههای پارچهای. در ادامه نحوه تمیز کردن قالی را توضیح خواهیم داد:
- با مخلوط کردن مقدار کمی صابون (یک هشتم قاشق چای خوری) به همراه آب موجود در بطری اسپری، کار خود را شروع کنید. آن را بیش از اندازه تکان ندهید و بگذارید ترکیب شود.
- در این مرحله از شستشوی قالی ماشینی جوش شیرین و نمک را روی ناحیه مورد نظر، بپاشید. احتیاجی نیست که اون پارت را به طور کامل پوشش دهید.
- ترکیب آب و صابون را به آرامی روی همان ناحیه اسپری بکنید و بگذارید چند دقیقه آنجا بماند.
- با قلمو قالی را در یک جهت پاک بکنید. با این عمل، موها و خردههای باقی مانده را جمع بکنید و به راحتی قادر به برداشتن آنها خواهید بود.
- اگر هنوز لکه یا خاک وجود دارد، قلمو را نود درجه از جهت اصلی بچرخانید و دوباره شروع کنید.
- حوله را روی قالی فشار دهید و بگذارید که آب قالی را جمع کند.
- پس از خشک شدن ناحیه مورد نظر، ترکیب صابون را از بطری خالی کنید و بطری را با آب معمولی پر نمایید. سرانجام آب را به آرامی روی قالی اسپری کنید.
- دوباره حوله پارچهای را روی قالی فشار دهید. در صورتی که منطقه کوچکی را تمیز میکنید، چند چیز سنگین روی حوله قرار دهید و اجازه دهید تا مدتی آنجا باقی بمانند.
این تکنیک بهترین سبک برای پاک کردن لکهها میباشد. اما اگر برسی دارید که به اندازه بزرگ میباشد، میتوانید به سادگی یک اتاق کامل را نیز با این روش تمیز بکنید. این سبک همچنین برای کودکان و حیوانات خانگی بسیار بی خطر میباشد. علاوه براین بوی بدی مانند بوی مواد شوینده نیز به بینی شما نمیرسد و قالی تان نیز به هیچ وجه بویی نخواهند گرفت.
نحوه شستشوی فرش ماشینی به طور طبیعی
ماده های شیمیایی و مواد تمیز کنندهای که برای تمیز کردن قالی مورد استفاده قرار میگیرند، بیشتر میتوانند برای افرادی که نسبت به مواد بخصوصی حساسیت دارند، بسیار قوی و مضر میباشند. اگر میخواهید از ماده شیمیایی نظیر آنها پرهیز کنید، میتوانید این سبک شستشوی قالی ماشینی به صورت طبیعی امتحان کنید.
- سرکه، مایع ظرفشویی و آب: یک قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی را به یک چهارم آب گرم اضافه کنید و آن را هم بزنید. علاوه بر به آن یک چهارم قاشق چایخوری سرکه اضافه بکنید. این محلول یک پاک کننده خوب خواهد بود. پیش از آن که محلول را روی لکه بریزید، حتماً آن را روی یک نقطه کوچک از فرش تست کنید.
- آب گازدار: هنگامی که آب گازدار روی فرش پاشیده میشود، به عنوان یک پاک کننده عمل میکند و برای از بین بردن لکههای خون و شراب بسیار عالی است. مقدار کمی آب گازدار را روی لکه بمالید و سپس با استفاده از یک پارچه خشک یا دستمال توالت، سطح را بسایید تا لکه پاک شود.
بیشتر اوقات، خاک های باقی مانده در قالی آنقدر عمیق نیستند که احتیاجی به یک تمیز کننده داشته باشند. در این هنگام شما میتوانید قالی را با استفاده از ترکیبی از آب گرم و چند قطره مایع دستشویی بشویید. با استفاده از پارچه تمیز، قالی را به محلول ترکیب کرده و آن را با یک حوله خشک کن بسایید تا آب جذب شود.
نحوه شستشوی فرش ماشینی با برف
شاید باورش سخت باشد؛ اما نحوه شستشوی فرش ماشینی با برف در زمستان شدنی میباشد. در واقع برفی که در زمستان میبارد، یکی از بهترین پاک کنندههای طبیعت نامیده می شود. این رو به یاد داشته باشید که این روش تمیز کردن برترین کارایی خود را برای قالیهای کوچکتر دستبافت یا آنتیک خواهد داشت. اما در هنگامی که چند نفر به شما کمک بکنند، میتوانید برای فرشهای بزرگتر و سنگینتر نیز از آن استفاده کنید. برای حاصل شدن بهترین نتیجه، از برف خشک و پودری استفاده نمایید.
در ادامه نحوه تمیز کردن قالی با برف، در پنج مرحله ساده بیان خواهد شد:
- قالی را به بیرون از اتاق ببرید و آن را به ارامی تکان بدهید که تا آنجا که امکان دارد خاک و کثیفی از آن خارج بشود. بگذارید قالی در حدود ۳۰ دقیقه در بیرون بماند تا با دمای کم سازگار گردد.
- ۷ تا ۱۲ سانتی متر برف روی قالی بریزید. از یک جارو استفاده کنید تا برف به صورت مساوی توزیع شود.
- با استفاده از طرف صاف جارو، به قالی حاوی برف ضربه بزنید. آمونیاک موجود در برف با هوای سرد واکنش نشان میدهد و باعث میشود گرد و خاکی که عمیقاً در فرش وجود دارد، جامد شود.
- اجازه دهید برف ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی فرش بماند. سپس به آن ضربه بزنید و مراحل ۱ تا ۳ را برای طرف دیگر فرش تکرار کنید.
- پیش از آویزان کردن فرش به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه، با بیشترین توان و قدرت، برف اضافی را بتکانید. در نهایت برف، بدون این که فرش خیس شود، تبخیرخواهد شد.
سخن آخر شستشوی فرش ماشینی
در نهایت پس از مدتها استفاده از فرش، روزی میآید که فرش کثیف به نظر میرسد و رنگ آن، طراوت قبل را ندارد. در این صورت شما مجبور هستید که قالی خود را شستشو شوند تا تمیز شود. در این زمان به این فکر خواهید افتاد که آیا میتوانم به تنهایی و بدون کمک متخصص، این کار را انجام دهم؟
نحوه شستشوی فرش ماشینی به صورت صحیح، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. با وجود این همانطور که گفته شد، در صورتی که قصد دارید فرش خود را شستشو دهید؛ نیازی نیست که حتما به مراکز شستشوی فرش مراجعه کرده و یا از تجهیزات خاصی برخوردار باشید. چون که شستشوی قالی ماشینی با کمترین تجهیزات و وسایل مورد نیاز نیز امکان پذیر می شود.
با این حال همواره باید توجه داشته باشید که در شستشوی فرش، نهایت دقت را به خرج داده و این کار را با ملایمت انجام دهید تا فرش شما از آسیبهای احتمالی دور بماند.
قالیشویی سبحان
نحوه شستشوی فرش ماشینی، قالیشویی سبحان، مفتخر است با برترین دستگاه ها و تجهیزات و چند دهه سابقه درخشان، اماده خدمت رسانی به مردم پرند و رباط کریم و نصیر شهر میباشد. برای اطلاعات بیشتر با مجموعه قالیشویی سبحان تماس بگیرید.